EVEN VOORSTELLEN

Macy
Weij

INSOLVENTIERECHT / INCASSO

positief • loyaal • resultaatgericht
secuur • kickboksen
luisterend oor

“Oog voor de belangen en altijd op zoek naar de beste oplossing.”
Achtergrond:

Van jongs af aan, heel cliché, wilde ik advocaat worden. Rechtvaardigheid staat bij mij hoog in het vaandel. Niet zo gek dus dat ik heb gekozen voor een studie rechten. Tijdens mijn studie heb ik voor verschillende deurwaarderskantoren gewerkt en als griffier bij de rechtbank om vervolgens over te stappen naar de advocatuur. In 2021 ben ik bij Certa Advocaten als paralegal gestart, om in datzelfde jaar mijn werkzaamheden als advocaat voort te zetten. Mijn focus ligt op het incassorecht, beslag- en executierecht en het insolventierecht. Mijn manier van werken als advocaat kenmerkt zich door de belangen scherp te krijgen en van daaruit op zoek te gaan naar de beste oplossing. Eerlijk en realistisch. Ik sta stevig in mijn schoenen en laat mij niet (snel) van de wijs brengen.

 Over mij persoonlijk: vrienden omschrijven mij als zorgzaam en behulpzaam, maar wel met een (pittig) randje. Ik ben gek op de Libanese keuken en speel/kijk graag voetbal. In mijn vrije tijd ga ik graag op vakantie, waarbij rust met actief wordt gecombineerd.

Ik kan je verder helpen met zaken die vallen onder:

Incasso, beslag- en executierecht: het incasseren van een vordering kan ik van A-Z begeleiden. Lees: van het opstellen en verzenden van de eerste brief tot en met de dag dat daadwerkelijk is betaald. Ook voor zekerheidsstellingen in de voorfase, bijvoorbeeld door het leggen van conservatoir beslag, ben je bij mij aan het juiste adres. Met enige regelmaat vraag ik aan de voorzieningenrechter toestemming om (vooraf) beslag te mogen leggen op bepaalde (specifieke) vermogensbestanddelen. Moet er een procedure worden gevoerd? Ook dan kan ik helpen. Datzelfde geldt voor het executeren van een vonnis, mocht het zover komen. Door de opgedane kennis en ervaring bij verschillende deurwaarderskantoren, weet ik als geen ander op welke manier je een vonnis kan executeren. Ook wanneer je het niet eens bent met een vordering of wanneer onterecht beslag is gelegd, kan ik adviseren en verder helpen.

Insolventierecht: door de rechtbank Amsterdam word ik regelmatig tot curator benoemd in faillissementen. Ook als advocaat kan ik in een faillissement helpen. Bijvoorbeeld als je als failliet een crediteurenakkoord aan de schuldeisers wenst aan te bieden. Uiteraard sta ik ook graag cliënten bij die een faillissement wensen te voorkomen door de alternatieve routes te bespreken.