EVEN VOORSTELLEN

Floor
Lintjens

INSOLVENTIERECHT

Aanpakker • nieuwsgierig
handbal • avontuurlijk
oplossingsgericht • opgewekt

“Doen wat je zegt en zeggen wat je doet.”
Achtergrond:

Mijn rechtenstudie heb ik gevolgd in Maastricht, Nijmegen en Oslo. Na de afronding van mijn studie, ben ik enkele maanden gaan werken in Cambodja, bij het Cambodjatribunaal (“Extraordinary Chambers in the Courts of Cambodia”). Vervolgens ben ik in 2019 als advocaat bij een middelgroot kantoor in het midden van Nederland begonnen op het gebied van ondernemings- en contractenrecht. In 2021 ben ik mij bij Certa Advocaten gaan specialiseren in het insolventierecht.

Mijn manier van werken kenmerkt zich door heldere communicatie en het bedenken van creatieve oplossingen voor juridische problemen of geschillen.

Verder ben ik lid van de Vereniging van Jonge Insolventierecht Advocaten (JIRA) en werk ik als vrijwilliger met het coachen van jongeren.

Ik kan je verder helpen met zaken die vallen onder:

Insolventierecht: Ik word door rechtbank Midden-Nederland met enige regelmaat benoemd als curator. Mijn werk als curator zorgt er ook voor dat ik als advocaat partijen goed bij kan staan die te maken krijgen met een faillissement of bestuurdersaansprakelijkheid. Verder sta ik partijen bij die een faillissement juist proberen af te wenden, door bijvoorbeeld een WHOA-procedure of een verkoop.

Contractenrecht: Ik sta partijen bij die betrokken zijn bij een geschil over afspraken die zijn gemaakt. Verder word ik ingeschakeld voor het opstellen van contracten en het (uit)onderhandelen daarvan.

Ondernemingsrecht: Ik sta partijen bij in juridische kwesties zoals aandelen- aan of verkoop en onderhandelingen over de financiering daarvan, aandeelhoudersgeschillen en bestuurdersaansprakelijkheid.